Белград: 12ти Денови на другарството

images_stari_vesti_breza

Една патрола од петмина извидници на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, во периодот од 4 до 6 април оваа година зема учество на извидничката акција “12 Денови на другарството“ која што се одржа во Белград, во организација на извидничкиот одред “Бреза“.

Повеќе »

Саем на здрава храна

ООУ Петре Поп Арсов од Богомила – Општина Чашка, на 21 март 2008 год. (петок), во селото Извор го организираше  вториот Саем на здрава храна. На овој Саем на здрава храна можеше да се набават земјоделски производи одгледани во чиста еколошка средина  и тоа од ренот на селата Стариград, Теово, Согле, Богомила, Ореше, Нежилово, Извор, Мартолци, Оморани и Владиловци. Средствата ...

Повеќе »

55 години извидничко движење во Велес

Старешинството на извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес на својата редовна седница одржана на 27 февруари 2008 год.  донесе одлука за одбележување на 55 години  Извидничко движење во Велес (1953 – 2008). Прославата ке се одржи во спортската сала при средното општинско економско училиште “Јовче Тесличков” (поранешно основно училиште “Трајко Андреев”) со почеток во 11.00 часот на 19 април 2008 ...

Повеќе »

Завршница на проектот “Насмевка во пижами“

На 17.3.2008 год. (понеделник) во просториите на Детското одделение при Градската болница во Велес, беше донирана опремат која што се состоеше од: детски пижами, постелнина, играчки и просторија – игротека која што целосно беше обновена (ламинат, ПВЦ прозори, внатрешно уредена со намештај) во која се сместена и аудио и видео опремата, сликовниците и играчките со кои децата присутни на детското ...

Повеќе »