Честит Велигден

        Членовите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес на сите извидници од православна вероисповед, на сите наши пријатели и на сите наши одредски поддржувачи им ги честита престојните Велигденски празници со желба за мир и благосостојба.     Честит Велигден – Христос воскресе !       Старешина на ИО Димитар Влахов – Велес Ненад Андреевски 

Повеќе »

Работна средба со Амбасадорот на ЕУ г-дин Ерван Фуере

На 23 април 2008 год. (среда), на покана на Градоначалникот на општина Чашка, г-дин Стојан Маневски, преставник на извидничкиот одред “Димитар Влахов“  беше поканет на работен ручек со г-дин Ерван Фуере во село Нежилово.

Повеќе »

Свечена седница по повод 55 години извидништво во Велес

images_stari_vesti_za naslovna

19 април 2008 година (сабота) беше денот кога извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес го прослави 55 годишното постоење. Свечената седница се одржа во СОУ “Јовче Тесличков“ во Велес. На свечената седница на која што присуствуваа преставниците од седумте генерации на ИО Димитар Влахов, преставници на општина Велес и Чашка, МПЦ, ИВЗ, политичките подмладоци од Велес, голем број на НВОи, ...

Повеќе »

Потпишан Договор со Агенција за млади и спорт

images_nasa5_agencija-za-mladi-i-sport

    Во рамките на објавениот Повик за учество во распределбата на средства за реализација на проекти во областа на младите за 2008 година од интерес на Република Македонија, а објавен од страна на Агенцијата за малди и спорт,  извидничкиот одред “Димитар Влахов“  од Велес конкурираше со предлог проектот  “Младите – мост кон иднината“.  Овој проект беше прифатен од Агенцијата ...

Повеќе »

Куманово: Средби на извидници Пелинце 2008

images_stari_vesti_img_0005

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес со дванаесет извидници во периодот од 11 до 13 април оваа година зема учество на Средбите на извидници “Пелинце 2008“ организирани во истоименото село. Организатор на овие средби беше извидничкиот одред “Скаут“ од Куманово.  Натпреварите на овие средби се реализираа во областа на топографијата и ориенацијата во непознат терен со изработка на познатите извиднички ...

Повеќе »