Прилеп: Прво место за извидниците од Велес

images_nasa1_prva ekipa_io dvlahov

Новоформираниот одред во Република Македонија, извидничкиот одред “Еригон“ од Прилеп ги организираше првите Средби на извидници – Прилеп 2008. Средбите се организираа во периодот од 9-11 мај 2008 година. Сместувањето на извидниците беше во касарната Мирче Ацев во Прилеп.

Повеќе »

Добиена Повелба за БРАТСТВО од ИО Мија Станимировиќ

images_nasa1_povelba

  На прославата по повод 55 години постоење на извиднички одред “Димитар Влахов“ односно 55 години извидничко движење во Велес, која се одржа на 19 април оваа година, членот на старешинството на нашиот братски одред “Мија Станимировќ“ од Ниш, Република Србија, г-дин Саша Марјановиќ во името на старешинството на неговиот одред, на нашиот одред му додели “Повелба на БРАТСТВО“ за десет ...

Повеќе »

23ти Средби на извидници – Велес – Голозинци 2008

images_nasa1_raka

Старешинството на извиднички одред “Димитар Влахов“ од Велес на својата редовна седница на старешинството одржана на 6.5.2008 год. (вторник) донесе одлука за организирање на 23 Средби на извидници. Средбите ке се одржат во периодот од  5 до 8 септември 2008 година (петок-понеделник) во извидничкиот центар Голозинци. Средбите повторно ќе имаат  едукативен  и натпреварувачки карактер. За сите подетални информации во елаборатот ...

Повеќе »

ПРЕС – Зелена Коалиција

images_nasa1_za naveb

  Зелената коалиција на 5.5.2008 год. (понеделник) одржа ПРЕС конференција, на која што се осврна на : – средбата со претставник на потенцијалниот купувач на Топилницата во Велес, Џејсон Мико – притисокот што се врши врз медиумите кои известуваат за рестартирањето на Топилницата и притисокот врз НВО секторот во Велес – повторното активирање на тужбата против Државата Република Македонија од ...

Повеќе »

И по 55 години постоење ке се залагаме за …..

images_nasa1_gule

Во рамките на прославата по повод 55 години постоење на извиднички одред “Димитар Влахов“ односно 55 години извидничко движење во Велес, која се одржа на 19 април оваа година,  довчерашниот старешина на одредот  г-дин Ангелче Гушев во излагањето за работата на одредот во последните пет години на периодот 2003 – 2008 меѓу другото се осврна и на понатамошните програмски определби ...

Повеќе »