Денот на дрвото

images_nasa2_den-na-drvoto

Во рамките на акцијата “Денот на дрвото – Засади ја својата иднина“ на 19.11.2008 год. , членови од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес земаа учество во акцијата за пошумување. Пошумувањето во општина Велес се организираше во месноста “Ветерско“ и “Толјан“.

Повеќе »

Извиднички средби во Скопје

images_nasa2_bonim

По повод 13 Ноември – Денот на ослободување на град Скопје, на 15.11.2008 год. (сабота) извидничкиот одред “Браќа Миладиновци“ од Скопје организираше извидничката акција “Извидниците за својот град“ за категориите на помлади извидници и извидници. Сите извидници учесници се дружеа низ редовните извиднички натпревари. На оваа акција учествуваа повеќе од 20 патроли од Скопје, а меѓу нив единствена патрола надвор ...

Повеќе »

Јавна расправа за ЛЕР на Чашка

images_nasa2_amblem_caska

Локална Самоуправа на Општина Чашка на 12.11.2008 год (среда)  организираше Презентација на  Стратегијата за Локален економски развој на Општина Чашка. Стратегијата на ЛЕР за општината беше реализирана преку проект финансиран од страна на УСАИД. На оваа презентација учество земаа Градоначалникот на општина Чашка, г-дин Стојан Маневски и директорот за локална самоуправа при УСАИД г-дин Давид Гуд. Во целосната работа на ...

Повеќе »

Извидниците од Велес во с. Теово

images_nasa2_ilinden

Извидничкиот одред “Илинден“ од Скопје во село Теово во периодот од 7до 9 ноември  ги организираше третите традиционални орентациони средби на извидници “ TEOBO 2008 “. Сите учесници на овие трети средби на извидници се натпреваруваа во следните дисциплини:– сигнализација (морзе и семафор)– минско поле и итенерер– практична демострација на прва помош – приготвување храна– полигон на спретност– врзување јазли– ...

Повеќе »

64 години слободен Велес

images_nasa2_veles_amblem

Градот Велес годинава по 64 -ти пат го празнуваше својот роденден. 9-ноември е ден посветен на ослободителите , учесници во народно ослободителната војна , кои во 1944 година го победија фашистичкиот окупатор и на велешани им ја донесоа многу посакуваната слобода.Преживеаните учесници во НОВ од Велес беа примени од градоначалникот Аце Коцевски. По тој повод гости на велешани им беше ...

Повеќе »