Архива на Авторот: scout

Обука за јакнење на организациските капацитети

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес како корисник на грант во рамките на програмата “Правна помош и поддршка за зајакнување на капацитетите за застапување и одржливост на граѓански организации“ со двајца претставници од одредот учествуваше на обука за јакнење на организациски капацитети. На обуката која што се одржа од 16 до 19 април 2019 во Хотел Тино – Св. Стефан ...

Повеќе »

Годишно Собрание на СИМ

Во периодот од 12 до 14.4.2019 год. во Извиднички центар во Охрид петмина извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ земаа учество на редовното годишно собрание на Сојуз на извидници на Македонија. Делегацијата на велешкиот одред беше составена од: Ангелче Гушев, Ване Сарагиновски, Ангел Радевски, Влатко Влахчев и Јордан Бајрактаров. На ова редовно годишно собрание беа усвоени и годишните извештаи, направени ...

Повеќе »

Давање на свечен Завет

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ Велес во перидот на 6.4.2019 год. (сабота) во извидничкиот центар “Голозинци“ во истоименото место во Општина Чашка, во рамките на едукативниот камп “Една идеја, еден сон, една цел! организираше и свечено давање на Завет. На овој настан 28 извидници од извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, извидничкиот одред “Еквинокс“ – Штип и иницијативата на млади за ...

Повеќе »

Едукативен камп: Една идеја, еден сон – една цел !

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ Велес во перидот од 5 до 7.4.2019 год. во извидничкиот центар “Голозинци“ во истоименото место во Општина Чашка, го реализираше првиот едукативен камп во рамките на проектот “Една идеја, еден сон, една цел! “. На овој камп педесете учесници млади од Велес, Чашка и Штип преставени преку извидничкиот одред “Димитар Влахов“, извидничкиот одред “Еквинокс“ и иницијативата ...

Повеќе »

Годишно изборно Собрание на одредот

На 27.03.2019 год. (среда) во големата сала на во Домот на НВО во Велес се одржа редовното ИЗБОРНО годишно собрание на извиднички одред “Димитар Влахов“. На годишното изборно собрание беа разгледан и усвоен наративниот и финасискиот извештај за работата на одредот за периодот од 2015 – 2018. Старешинство на извиднички одред “Димитар Влахов“ Велес Воедно на ова собрание се избра ...

Повеќе »