Архива на Авторот: scout

Свечена седница по повод 55 години извидништво во Велес

19 април 2008 година (сабота) беше денот кога извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес го прослави 55 годишното постоење. Свечената седница се одржа во СОУ “Јовче Тесличков“ во Велес. На свечената седница на која што присуствуваа преставниците од седумте генерации на ИО Димитар Влахов, преставници на општина Велес и Чашка, МПЦ, ИВЗ, политичките подмладоци од Велес, голем број на НВОи, ...

Повеќе »

Потпишан Договор со Агенција за млади и спорт

    Во рамките на објавениот Повик за учество во распределбата на средства за реализација на проекти во областа на младите за 2008 година од интерес на Република Македонија, а објавен од страна на Агенцијата за малди и спорт,  извидничкиот одред “Димитар Влахов“  од Велес конкурираше со предлог проектот  “Младите – мост кон иднината“.  Овој проект беше прифатен од Агенцијата ...

Повеќе »

Куманово: Средби на извидници Пелинце 2008

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес со дванаесет извидници во периодот од 11 до 13 април оваа година зема учество на Средбите на извидници “Пелинце 2008“ организирани во истоименото село. Организатор на овие средби беше извидничкиот одред “Скаут“ од Куманово.  Натпреварите на овие средби се реализираа во областа на топографијата и ориенацијата во непознат терен со изработка на познатите извиднички ...

Повеќе »

Белград: 12ти Денови на другарството

Една патрола од петмина извидници на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес, во периодот од 4 до 6 април оваа година зема учество на извидничката акција “12 Денови на другарството“ која што се одржа во Белград, во организација на извидничкиот одред “Бреза“.

Повеќе »

Саем на здрава храна

ООУ Петре Поп Арсов од Богомила – Општина Чашка, на 21 март 2008 год. (петок), во селото Извор го организираше  вториот Саем на здрава храна. На овој Саем на здрава храна можеше да се набават земјоделски производи одгледани во чиста еколошка средина  и тоа од ренот на селата Стариград, Теово, Согле, Богомила, Ореше, Нежилово, Извор, Мартолци, Оморани и Владиловци. Средствата ...

Повеќе »