Архива на Авторот: scout

Средба во Антикорупциска комисија

Претставници од Одборот за спас од Топилница и преставници на Зелената коалиција на 30 јуни 2008 година (понеделник), во состав Аце Коцевски, Градоначалник на Општина Велес, Атанас Василев член на Советот на Општина Велес, Ангелче Гушев и Ненад Коциќ престваници на Зелената коалиција остварија работни средби во Антикорупциската комисија. Во комисијата се разговараше со претседателката Мирјана Димовска и нејзиниот тим  ...

Повеќе »

Итна седница на Одборот за спас од Топилница

Велешани едногласно се спротиставија на рестартирањето на топилницата. На итната седница на Одборот за спас на Велес од Топилницата  во кој покрај градоначалникот, претседателот на советот на општината членуваат истакнати граѓани кои работат во областа на медицината, образованието, науката и медиумите, присуствуваа и членовите на Зелената коалиција, пратеници, новинари, граѓани.

Повеќе »

Протест:ЕДЕН ЌЕ МОРА ДА СИ ОДИ !!!!!

Зелената коалиција составена од Градоначалникот на Општина Велес, г-дин Аце Коцевски, извидничкиот одред “Димитар Влахов“, ЕД “Вила Зора“, ЕГ “Грин Пауер“, Фондација “Фокус“, Здружението на родители на деца заболени од церебрална парализа, Друштвото на родители за здраво поколение и Организазацијата на жени  на 9.6.2008 година (понеделник) одржа ПРЕС конфереција на која што ги објавни сите активности поврзани со ПРОТЕСТОТ против ...

Повеќе »

Катлановска Брезица:Помладите извидници од Велес-први

35 Меморијал “Марко Граорковски“ се одржа во периодот од 23 до 25 мај 2008 година во прекрасниот предел на селото Катлановска Брезица во општина Петровец – Скопје. Домакин на овој меморијал беше извиднички поречански одред “Јадран“ од Скопје. Натпреварите беа наменети за две категории извидници и тоа за помлади извидници (1994 – 1997 год.) и извидници (1993 – 1988).

Повеќе »