Архива на Авторот: scout

Кој се бил извидник – втор дел !

images_nasa3_wosm

Драги извидници, пред неколку месеци на овој веб сајт објавивме листа на познати извидници.  После нашето дополнително истражување, листата на познати кои биле членови на извидничкото движење ја прошируваме со следните лица:

Повеќе »

с.Теово: Трет саем на здрава храна

images_nasa4_logo_saem za hrana

ООУ “Петре Поп Арсов“ од Богомила – Општина Чашка, на 20 март 2009 год. (петок), во селото Теово го организираше  третиот Саем на здрава храна под мотото “Поблиску до природата“. На овој Саем на здрава храна можеше да се набават земјоделски производи одгледани во чиста еколошка средина  и тоа од ренот на селата Стариград, Теово, Согле, Богомила,  Ореше, Нежилово, Извор, ...

Повеќе »

Средби со кандидатите за Градоначалник на Велес

images_nasa4_bedz-za-web

Во рамките на изборната кампања за избор на Градоначалник и советнци за Советот на Општина Велес, Ангелче Гушев како член на нашиот одред, присуствуваше на средбите со здруженијата на граѓани од Велес, а кои беа организирани од страна на кандидатите за Градоначалник, г-нот Горан Петров (кандидат на ВМРО-ДПМНЕ) и г-нот Аце Коцевски (кандидат на СДСМ – ЛДП – НСДП).  И ...

Повеќе »

Scout.Boom.Comm

images_nasa4_naslovna

Второто издание на материјалот за комуникација во извидничката организација – Scout.Boom.Comm, е објавен и достапен за download. Новото издание содржи дополнети информации како и некои нови поглавја,а меѓу другото и стратегија комуникација предложена од страна на шестиот регионален форум за комуникација  одржан во периодот помеѓу   ноември 2006 и април 2008.  Овој материјал содржи и детални информации  за брендот на ...

Повеќе »

Ден на дрвото – Засади ја својата иднина

images_nasa2_znak_den na drvoto

Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ од Велес зема денес 14.3.2009 година (сабота)масовно се одзваа на третата по ред акција за пошумување „Ден на дрвото". Велешките извидници кај селото Отовица на езерото Младост засадија млади  багреми, а  покрај оваа локација велешките извидници се појавија и на локацијата во месноста Ајватовски рид во близина на Миладиновци.

Повеќе »