Претставување на извидништвото од Велес пред АКСЕС програмата

akses2Членовите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“- Велес на  21.3.2018 год. (среда) организираа интерактивна  работилница со средношколците од Гимназијата “Кочо Рацин“ во Велес кој учествуваа во програмата АКСЕС, а тоа се средношколци кој ја изучува Американска култура. На оваа работилница учесниците на програмата беа запознаени со извидништвото  во светот, извиднштвото во Велес и Македонија, како да постават шатор, да врзат марама, значање на извидништвото и бенифити за самата личност од извидништвото, бенифитите за општеството и природата. Оваа презентација беше одржана на англиски јазик, а  учествуваа Благојче Ѓоргиев, Мартин Голчев, Трајче Темелковски и Ленче Ѓоргиева.

akses1

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>