Презентација на извидничкото движење пред учениците на ООУ “Св.Кирил и Методиј“

кимНа 1.11.2017 год. (среда) во просториите на извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес се одржа презентација  пред учениците од ООУ “Св.Кирил и Методиј“ за работата на извидничкото движење во Велес, Македонија и светот. Оваа презентација беше во рамките на проектот “Кординирано движење во природа и логорување“  кои го реализираат учениците од од ООУ “Св Кирил и Методиј“. Пред учениците на ООУ “Св.Кирил и Методиј“  извидниците на велешкиот одред Влатко Влахчев, Трајче Темелковски, Благојче Ѓорѓиев и Мартин Голчев извршија презентација во следните области:
– извидничката програма “Комапас“
– ориентација и топографија во природа
– Бусола М-53
– редовни програмски активности на одредот
– извидничка лига на СИМ
– Смотра на извидници на СИМ 2018
– историја на извидништвото во Велес и Светот
– игри за запознавање
На презентацијата учество земаа 25 ученици од ООУ “Св.Кирил и Методиј“ заедно со наставниците по физичко и здраствено образование Снежана Каракачанова и Љубиша Стојков. Презентацијата на извидничкото движење пред учениците ќе продолжи со практична работа на терен и тоа во делот на шаторизација, чворологија и сигнализација.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>