Мапирање и селекција на атрактивни локални туристички можности – Солунска глава 2540 мнв

solunska2Од планинарскиот дом Чеплес  по маркирани  патеки се стигнува за 3.30 часа. Има летна патека која води од кај Долна Бабина  дупка и одбележана  со црвено бела боја и зимска која оди по срт и е  одбележана  со зелено бела  ( исклучиво за зимно време ). Промоцијата на населените места во Чашка, сместувачките капацитети,  е активност од проектот „ Младинсен туризам„ кој се имплементира од  страна на Здружение на граѓани Еколошко друштво АМБИЕНТАЛИСТИ село Горно Јаболчиште  Чашка ,Извиднички одред „ Димитар Влахов“ Велес и Младински форум Чашка. „Младински еко –етно рурален туризам “ е регрантиран преку „Здружени сили  за заеднички интереси”, финансиран од Европска Унија во рамките на ИПА Програма  за поддршка на гр аѓанско опшество и медиуми 2014, имплементиран од  страна на ЦОСВ подружница Прилеп во партнерство со ЦГИ Прилеп и ЖГИ АНТИКО од Скопје.

?

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>