Мапирање и селекција на атрактивни локални туристички можности – Согле

crkvata sogle 1-25062011101456Над селото Согле, гордо во шумата на надморска висина од 600 метри е сместен Манастирот Св Богородица, Согле. Манастирскиот комплекс Св Богородица има можност за ноќевање за повеќе од  30 верници.Отворен е  за секој намирник, верник , препознатлив како душевна бања која дава мир и спокој за сите верници. Промоцијата на населените места во Чашка, сместувачките капацитети, е активност од проектот „ Младински еко-етно рурален туризам„ кој се имплементира од страна на Здружение на граѓани Еколошко друштво АМБИЕНТАЛИСТИ село Горно Јаболчиште Чашка , Извиднички одред „ Димитар Влахов“ Велес и Младински форум Чашка.

33549
„ Младински еко –етно рурален туризам “ е регрантиран преку „Здружени сили за заеднички интереси”, финансиран од Европска Унија во рамките на ИПА Програма за поддршка на граѓанско опшество и медиуми 2014, имплементиран од страна на ЦОСВ подружница Прилеп во партнерство со ЦГИ Прилеп и ЖГИ АНТИКО од Скопје.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.