Мапирање и селекција на атрактивни локални туристички можности – НЕЖИЛОВО

Постоењето на сместувачки капацитет во Нежилово е предуслов за развој на туримзот. Имено мотел Нежилово функционира со вкупно 80 легла, летна тераса за 200 лица како и конференцсика сала за 100 лица. Во летниот период голем број на спортски друштва го коиристат мотелот за припреми , предуслов е отворениот спортски терен за фудбал како и базенот кој дава посебна убавина на објектот. a1
Природата е како недопрена од човечка рака, секој посетител си оди задоволе и среќен од Нежилово. Оние поискусните кои имаат желба можат да ги посетат и изворите на река Бабуна, како и да поминат кратко време во дворот на Чеплес.

a2

Промоцијата на населените места во Чашка, сместувачките капацитети, е активност од проектот „ Младински еко-етно рурален туризам„ кој се имплементира од страна на Здружение на граѓани Еколошко друштво АМБИЕНТАЛИСТИ село Горно Јаболчиште Чашка ,

a3

Извиднички одред „ Димитар Влахов“ Велес и Младински форум Чашка. „Младински еко –етно рурален туризам “ е регрантиран преку „Здружени сили за заеднички интереси”, финансиран од Европска Унија во рамките на ИПА Програма за поддршка на граѓанско опшество и медиуми 2014, имплементиран од страна на ЦОСВ подружница Прилеп во партнерство со ЦГИ Прилеп и ЖГИ АНТИКО од Скопје.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*