Мапирање и селекција на атрактивни локални туристички можности – Планинарски дом “Чеплес“ – 1450 мнв

Поделен на Стар и нов дел со кој стопанисува ПСК “Чеплес“ со капацитет од 46 легла . Новиот дел има 9 соби од кои 6 се три креветни и 3 се четири креветни соби. За целиот дел од домот има заедничка трпезарија и кујна , додека новиот дел поседува плус уште една трпезарија со камин.

cepes2

Промоцијата на населените места во Чашка, сместувачките капацитети, е активност од проектот „ Младински еко-етно рурален туризам„ кој се имплементира од страна на Здружение на граѓани Еколошко друштво АМБИЕНТАЛИСТИ село Горно Јаболчиште Чашка , Извиднички одред „ Димитар Влахов“ Велес и Младински форум Чашка. „Младински еко –етно рурален туризам “ е регрантиран преку „Здружени сили за заеднички интереси”, финансиран од Европска Унија во рамките на ИПА Програма за поддршка на граѓанско опшество и медиуми 2014, имплементиран од страна на ЦОСВ подружница Прилеп во партнерство со ЦГИ Прилеп и ЖГИ АНТИКО од Скопје.

ceples1

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*