Мапирање и селекција на атрактивни локални туристички можности – Мартолци

Големиот број на села во Чашка е предуслов за развој на алтернативен тризам. Имено Мартолци е сместено од  десната страна на река Бабуна. Населението се занимава со производство на тутун и одгледување на стока. Месното население со сопствени средства и донации ја возбновува Црквата Св Пророк Илија и претставува  место за секој верник посетител на Мартолци.

m1

Поранешниот училишен двор денес буди сеќавање кај постарите за детската смеа и радост , стои гордо зачувано и денес како сведок за минатото. На спорткиот терен во летниот одмор се одвиваат натпревари по фудбал.

m2

Проектот се имплементира од страна на Здружение на граѓани Еколошко друштво АМБИЕНТАЛИСТИ село Горно Јаболчиште Чашка , Извиднички одред “Димитар Влахов“ Велес и Младински форум Чашка. „Младински еко –етно рурален туризам “ е регрантиран преку „Здружени сили за заеднички интереси”,

m5

финансиран од Европска Унија во рамките на ИПА Програма за поддршка на граѓанско опшество и медиуми 2014, имплементиран од страна на ЦОСВ подружница Прилеп во партнерство со ЦГИ Прилеп и ЖГИ АНТИКО од Скопје.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.