Мапирање и селекција на атрактивни локални туристички можности – Извор

Извор самиот влез во селото од  лева страна е сместено езерото, изворо т на пивка вода. Секој посетител кој оди за Јасеново, Владиловци, Смиловци поминува низ Извор. Местото е урбано во кое функционира подрачното училиште „ Петре Поп Арсов“.

и2
Населението во најголем дел се занимава со тутунопроизводство и сточарство. Развојот на селото се очекува да се подобри со изградба на регионалниот пат Велес- Прилеп кој поминува низ село Извор.
Проектот се имплементира од страна на Здружение на граѓани Еколошко друштво АМБИЕНТАЛИСТИ село Горно Јаболчиште Чашка , Извиднички одред “Димитар Влахов“ Велес и Младински форум Чашка.

и3
„Младински еко –етно рурален туризам “ е регрантиран преку „Здружени сили за заеднички интереси”, финансиран од Европска Унија во рамките на ИПА Програма за поддршка на граѓанско опшество и медиуми 2014, имплементиран од страна на ЦОСВ подружница Прилеп во партнерство со ЦГИ Прилеп и ЖГИ АНТИКО од Скопје.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.