Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ ја прославија славата Св. “Кирил и Методиј“

slava1Извидничкиот одред “Димитар Влахов“ – Велес, почитувајки ги основните принципи на извидничкото движење, во годината која што прославивме 65 години од своето постоење, на 23 мај 2018 год. (среда) ја прослави одредската слава Св. “Кирил и Методиј“ – македонски и сесловенски просветители, со што ја дополнуваме и нашата воспитно-образовна дејност како младинска организација. Овогодишен кум  на  одредска слава беа Златко Ристов и Доне Нецинов. По богослужбата на преставниците на МПЦ беа одредени и кумовите за идната одредска слава,  а тоа се Благој Јорданов и Јордан Димов.  Со почита кон сесловенските просветители на сите членови на одредот и наши сограѓани од православната вероисповест им посакуваме знаење, мудрост и љубов кон науката со што ќе им се помогне во борбата со задачите и предизвиците кои ги носи животот. Да биде свето името на Св. Кирил и Методиј!

Честит празник на сите Македонци.

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>