Б2Б средби преку проектот “Младите во акција“

Успешно се имплементира проектот „ Младите во акција“ во Велес и Чашка. Имено извидничкиот одред „ Димитар Влахов“ се оствари Б2Б средби со дел од претсавници на стопанствениците , инситуции и здруженија на граѓани во Велес и Чашка. Проектот „ Младите во акција“, е проект на ЦИВИКА МОБИЛИТАС АД ХОК Грантови.

civica1

Претставници од бизнис секротот, здруженијата на граѓани, институциите имаа можност да да дадат препораки, идеи за поттикнување на вработувањата и самовработувањата, мерки за заедничко дејствување и градење на доверба помеѓу јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор, можности за вклчување на младите во

civica4

локалните претпријатија, со што препорака е дека неопходно е да се вклучат младите прво како волонтери во одреден период , можности за креирање на фонд за поддршка на мали бизниси, започнување на семејни бизниси , вложување во едукација на човечки капацитети со цел младите од Велес и Чашка да се подобрат условите за развој и поттикнување на претприемништвото.

цосв1

civica6             civica5

Напишете коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *

*

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>